אתם מתכננים אירוע, אם זה אירוע פרטי ואם זה אירוע חברה וכעת אתם בודקים את האפשרויות לאוכל לאירוע.
כאשר יש קייטרינג במקום, בדרך כלל יהיו אישורים מתאימים למקום של משרד הבריאות, אשר אותם קיבלו בפתיחת המקום.
לעומת זאת, אם אתם מביאים אוכל מחברה חיצונית, דוכני מזון למשל, חשוב מאד לבדוק את נושא בטיחות המזון.
מה בעצם נותנת בדיקה זו?
למשרד הבריאות יש הנחיות ברורות לגבי בטיחות המזון, במטרה להגן על הסועדים מכל הנזקים היכולים להגרם למזון אשר אנו מכניסים לגופינו, אם זה בהכנת המזון, אם זה בבישולו ואם זה בשינוע שלו.
לפניכם מספר דגשים חשובים אותם בודקים:
המטבח בו מיוצר המזון
הבדיקה הראשונית שנערכת היא במטבח בו מיוצר המזון. במטבח בודקים האם גודל המטבח מספיק להכנת כמות האוכל, האם התנורים והמקררים תקינים ומותקנים כפי שאומרות ההוראות, האם ישנם אמצעי הגנה נאותים לשמירה על המזון, הגנה מפני זיהום ומזיקים למזון.
בנוסף, ציוד הבא במגע עם המזון, חשוב שלא יכיל חומרים מסויימים, כגון עופרת, נחושת, קדמיום או כל חומר אחר העלול להיות רעיל לאדם.
גם ציוד שאינו בא במגע אם המזון, חשוב שיהיה שלם ותקין ומצופה בחומר שאינו סופג נוזלים.
דבר חשוב נוסף הנבדק במטבח הוא הטמפרטורה בכל מקום רלוונטי להכנת המזון.
המזון הגולמי
המזון חייב להיות בעל איכות ראויה למאכל אדם. כמו כן ישנן הוראות ברורת לגבי אחסנת המזון בכלל ובשר ודגים בפרט.
ישנם מוצרי מזון אשר אסור להחזיקם כמו חלב שאינו מפוסטר, גלידה לא מפוסטרת,בשר שהופק מבעלי חיים שלא עבר פיקוח וטרינרי רשמי, ביצי עופות לא מפוסטרות או סדוקות.
הכנת המזון
המזון יוכל אך ורק במטבח, ללא מגע בין מזון גולמי למזון מעובד, הפירות והירקות יחוטאו מייד עם כניסתם למטבח, משטחי הכנסת המזון יהיו נקיים ללא רבב
משרד הבריאות בודק את העסק לפי סטנדרטים מחמירים ולכן חשוב מאד לעשות בדיקה לאישורים המתאימים.
עוד תקנות תוכלו למצוא בתקנות רישוי העסקים.